Producție

Ambalaj flexibil

Categorii

Productie,

Statut

Se fabrica

Descriere

Polipropilena BOPP

Polipropilena bi-orientată – este o folie din polipropilenă biaxial – orientată, obţinută în urma procedeului de coextruziune, orientată spre două direcţii. Este produsă în formă de pânză cu o grosime de la 20 până la 40 mkm. Din punct de vedere chimic folia este neutră, netoxică şi permite aplicarea tiparului. Foliile din polipropilenă biaxial-orientată sunt folosite pentru
ambalarea diferitor produse alimentare: produse de panificaţie şi cofetărie, flori, ţigări,
parfumerie, produse friabile şi alte tipuri de produse.

Foliile din polipropilena bi-orientată posedă următoarele caracteristici:

 • proprietăţi de barieră mai bune;
 • rezistentă mai mare;
 • rigiditate;
 • proprietăţi optice;
 • termosudabilitate mai bună;
 • permeabilitate redusă la apă şi gaze;
 • proprietăţi adezive sporite;
 • capacitate de metalizare.

Foliile din BOPP au proprietăţi mecanice înalte –până la –50С, permiţând păstrarea produselor ambalate în ele în condiţii de congelare profundă. Permeabilitatea foliilor din BOPP la vapori de apă este de 3 ori mai redusă decât cea a polietilenei, de 5 ori mai redusă decât cea a foliilor din PET, de 6 ori mai redusă decât cea a foliilor din PVC. Datorită acestor proprietăţi foliile din BOPP reprezintă un material preţios pentru ambalarea tuturor produselor sensibile la umiditate (mici dejunuri seci, concentrate, fursecuri, etc.);

 

Grupul de companii  oferă câteva tipuri de folii din BOPP:

 • Foliile din BOPP transparent. Proprietăţi optice excelente ale acestei folii sunt transparenţă, lucire înaltă, tulbureală redusă. Polipropilena transparentă de la 20 până la 40 mkm, este destinată ambalării produselor de cofetărie, băcănie, panificaţie, produselor lactate, precum şi fabricării etichetelor peliculare.
 • Foliile din BOPP de culoare alb-perlă se obţin prin înspumarea parţială a foliei. Folia cu o grosime de la 30 până la 40 mkm, este destinată ambalării produselor de cofetărie, băcănie, produselor lactate, precum şi fabricării etichetelor peliculare.
 • Foliile din BOPP metalizat sunt mai economice decât staniolul din aluminiu şi au o serie de avantaje tehnologice, precum: masa redusă a materialului pelicular, lipsa deteriorării stratului metalizat la îndoire.

Laminate pe bază de BOPP.

Laminatele pe bază de polipropilenă conţin un strat termosudabil special, ceea ce permite ambalarea produselor cu ajutorul unor aparate termice automatizate cu un interval amplu de temperaturi (de la 115° С până la 150°С). Folia poate fi folosită la
utilaje pentru ambalarea verticală, la sudarea cu aer cald sau cu elemente de încălzire prin impuls sau încălzire constantă. Laminatele sunt larg folosite pentru ambalarea produselor alimentare congelate: carne de pasăre, semifabricate, colţunaşi cu carne, legume şi fructe, paste făinoase, produse chimice de menaj şi altele.

Grupul de Compania  produce 2 tipuri de laminate:

BOPP+BOPP
BOPP + PE

Laminatele se diferenţiază de materialele ce au un singur strat în primul rând prin proprietăţile sale de rezistenţă, precum şi prin aspectul exterior îmbunătăţit, în fond – datorită lucirii şi lustrului ce le conferă BOPP-ul exterior. Tiparul pe laminat se
evidenţiază în primul rând prin intensitatea culorilor , precum şi prin rezistenţă la ştergere, dat fiind faptul că BOPP-ul exterior protejează textul imprimat contra ştergerii.

Caracteristicile laminatelor SANIN TRADE:

 • proprietăţi înalte de barieră;
 • rezistenţă la îngheţ;
 • protecţie suplimentară a tiparului împotriva deteriorărilor mecanice;
 • caracterul viu al culorilor;
 • aspect comercial atractiv;
 • rezistenţă la găurire.

Proprietăţi tehnice:

 • Lăţimea pânzei: până la 600 mm
 • Diapazon de grosime: de la 40 până la 75 mkm
Strat exterior Strat interior
BOPP transparent BOPP transparent
BOPP perlă
BOPP metalizat
Polietilenă

În procesul de producere a laminatelor tiparul este aplicat pe stratul exterior prin metoda oglinzii.

 

Etichetă peliculară pentru PET-uri

Eticheta peliculară calitativă în combinaţie cu un tipar multicolor de rezoluţie mare, conferă produsului o imagine de elită, permite folosirea efectelor de luciu şi transparenţă în procesul creării designului.
În procesul producerii etichetei peliculare se folosesc foliile de polipropilenă transparentă şi alb-sidefie. Una din proprietăţile incontestabile ale etichetei peliculare sunt rezistenţa la rupere şi rezistenţa contra decolorării sub influenţa razelor UV. Cheltuielile pentru fiecare etichetă sunt cu circa 40% mai reduse, în comparaţie cu cea din hîrtie, ceea ce diminuează costul final al produsului. Utilizarea etichetei peliculare permite prelucrarea PET-urilor fără înlăturarea prealabilă a acesteia.
Pentru producerea etichetei peliculare se utilizează: folia de polipropilenă alb-sidefie, metalizată sau transparentă, cu o grosime de la 30 pînă la 40 mkm.

Staniol

Staniolul are o structură ce reprezintă o reţea ordonată de atomi cu o densitate foarte mare, în aşa mod încât nici un gaz, în afară de hidrogen, nu poate să se strecoare prin ea. Această proprietate a staniolului a determinat folosirea lui pe parcursul a mai multor ani pentru ambalarea produselor uşor alterabile (unt, margarină, brânză de vaci, brânzică glazurată, carne tocată, etc.) O proprietate exclusivă a staniolului din aluminiu este caracterul lui igienic. Staniolul poate fi compatibil cu orice produse alimentare şi în acelaşi timp este absolut netoxic. Staniolul nu conferă produselor alimentare vreun miros sau gust străin, este permeabil la apă şi celelalte lichide, nu absoarbe grăsimile. Staniolul care este folosit la fabricarea ambalajului flexibil, reprezintă un material combinat, format din staniolul (7-9 mkm) lipit cu microceară sau cu polietilenă şi hârtie
rezistentă la grăsimi. Staniolul este foarte bine potrivit pentru ambalarea untului, margarinei, drojdiilor.

 

Caracteristici principale ale staniolului SANIN TRADE:

 • protecţie împotriva luminii şi umidităţii;
 • lipsă de influenţă asupra proprietăţilor produselor;
 • păstrarea formei ambalajului;
 • permeabilitate la grăsimi;
 • caracterul viu multicolor al tiparului.

 

Hârtia laminată

este formată din câteva componente, de aceea ea poate fi numită material combinat. Principalele componente ale hârtiei laminate — hârtia-bază şi stratul polimer aplicat peste ea. Datorită proprietăţilor hârtiei şi stratului polimer ce conţine
acest material combinat, hârtia laminată reprezintă un ambalaj de calitate pentru mai multe tipuri de produse ale industriilor alimentare, uşoare şi farmaceutice. Cu ajutorul metodei de tipar flexografic este posibilă aplicarea oricărui tipar.

 

Polifan

Calitaţile unice ale acestei folii de polietilenă ecologică, au adus-o în primul plan pe piaţa internaţională de folii cu efect de torsiune. Acest material a fost elaborat special pentru industria dulciurilor şi conţine polietilenă biaxial orientată Polyphane. Efect de torsiune este realizat datorită faptului, că materialul stratului principal este orientat într-o direcţie şi posedă deformarea permanentă mare, ceea ce păstrează răsucirea ( twistul )  în procesul ambalării bomboanelor. Polifan este inofensiv ecologic şi poate fi un înlocuitor pur al polietilenei sau foliei de celuloză. Este posibil datorită capacităţii excelente de torsiune şi rigidităţii sporite. Datorită combinaţiei unice de grosime, greutate şi proprietăţi chimice, din unitate de material Polifan,se produc mai multe etichete pentru bomboane, decît din orice alt material. Polifan este neutru la zahar, ciocolată, conţunut de alcool, sau alt ingredient, utilizat în producerea bomboanelor. În prezent, SANIN TRADE propune 4 tipuri de folie polifan: transparentă, albă, metalizată şi metalizată cu substrat alb.

Avantajele acestui ambalaj:
• uşurinţa în utilizare
• creşterea termenului de păstrare a produsului
• aspect estetic sporit
• economie – foliile cu efect de torsiune nu necesită consumul de energie la sudură.

×
img

  Lasa un mesaj

  Contacte

  Adresa

  or. Durleşti, str. Tudor Vladimirescu, 70

  MD – 2003, mun. Chişinau, Moldova

  Email

  sales@sanin.md

  Telefoane

  +373 68 760 444

  +373 69 572 556

  +373 69 114 214

  +373 22 855 315